Wat voor accessoire heb ik nodig?

Wat voor accessoire heb ik nodig?

Zo kun je voor een paar honderd euro al een zeer professionele spiegelreflexcamera kopen. Naast een goede camera is het wel belangrijk om goede accessoires te hebben. In dit keuzehulp artikel nemen wij ze graag met je door.

Geheugenkaart

Een onmisbare accessoire is de geheugenkaart. Zonder geheugenkaart kun je geen foto’s maken. De foto’s worden namelijk opgeslagen op de kaart. Kies voor een geheugenkaart met voldoende ruimte. 32 GB, 64 GB of 128 GB bijvoorbeeld. Het is goed om uit te zoeken hoe groot één foto is die je maakt. Je kunt dan uitrekenen hoeveel foto’s er op een bepaalde geheugenkaart passen. 

Objectieven

Objectieven, ook wel lenzen genoemd zijn onmisbaar. Met een goed objectief maak je de mooiste foto’s. Er zijn tal van verschillende objectieven, dus denk goed na wat voor foto’s je precies wilt maken. Zo heb je voor portretfotografie een andere lens nodig dan voor macrofotografie bijvoorbeeld.  Bekijk het volledige assortiment objectieven en filter op type lens.

Cameratas

Een cameratas is ook een onmisbare accessoire. Je camera kan in zo’n tas netjes opgeborgen worden. Erg handig als je buiten aan het lopen bent of op reis gaat. Een cameratas is een extra bescherming voor het geval je de camera zou laten vallen bijvoorbeeld. Daarnaast beschermt een dergelijke tas ook tegen regen en kou bijvoorbeeld.

Afstandsbediening

De laatste accessoire die wij graag met je doornemen is de afstandsbediening. Geen verplichte accessoire, maar wel een super handige. Met een afstandsbediening kun je namelijk foto’s maken zonder op een knopje op de camera te hoeven drukken. Je kunt de camera als het ware van afstand bedienen.